Aszalt szilvával tűzdelt szarvascomb hozzávalók:

5 személyre

1 kg szarvascomb

15 dkg aszalt szilva

5 dl vegyes virágméz

3 dl vörösbor

2 dkg mustár

1 tojás

öröltbors

rozmaring

mandula

burgonya

Mártás

5 marék rózsaszirom

2 evőkanálnyi kristálycukor

1/2 citrom leve

3 dl vörösbor

Aszalt szilvával tűzdelt szarvascomb elkészítése:

Az aszalt szilvákat vékony szeletekre vágjuk és egy éjszakára virágmézbe áztatjuk. A megtisztított szarvascombot az áztatott aszalt szilvával megtűzdeljük. A visszamaradt mézet a vörösborral és a mustárral összeforraljuk. Ezután a kihűlt páclében 2 napig érleljük a szarvascombot. Pácolás után a vadas húst fűszerezzük, majd kb. 40 perc alatt – páclével locsolgatva – készre sütjük.

A mártáshoz előbb 3 marék rózsaszirmot veszünk és 2 órán át áztatjuk 5 dl felforralt vízben. Ezután a leszűrt levet összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a fél citrom levét, a maradék rózsaszirmot, majd lassú tűzön lekvár sűrűségűre főzzük. A kész lekvárt a vörösborral és vágott rózsaszirommal gazdagítjuk.

A burgonyát megfőzzük, összetörjük, tojást, sót, borsot és szerecsendiót keverünk hozzá, golyókat formázunk belőle, és a szeletelt mandulába forgatjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 180 perc