Asztória szelet hozzávalók:

A tészta hozzávalói

3 tojásos piskóta lap

csokis lap

15 deka Rama margarin

10 deka porcukor

35 deka liszt

2 egész tojás

2 kanál holland kakaópor

1 teás kanál szódabikarbóna

2-3 kanál tej

Krém hozzávalói

5 deci tej

1 vanília rúd kikapart közepe

2 kanál liszt

1 csg vaníliás pudingpor

15 deka Rama margarin

15 deka porcukor

sárgabarack lekvár

A tetejére

1 tábla csokoládé

2 kanál olaj

Asztória szelet elkészítése:

A csokis lap hozzávalóit összegyúrom, jól nyújtható tésztává. Kettő lapot sütök belőle.

A vaníliát a tejbe kikaparom és felforralom majd hozzáadom a pudinggal és lisztel tejben csomómentesre kevert masszát és besűrítem majd kihűtöm. A margarint a porcukorral géppel habosra kikeverem és összekeverem a kihűlt pudinggal. Majd összetöltöm a lapokat.

Alulra egy csokis lap kerül, amit sárgabarack lekvárral megkentem a lekvárra tettem a vaníliás krémet. A piskóta lapot szintén megkentem sárgabarack lekvárral és úgy fordítottam a krémre, hogy a lekváros fele kerüljön rá. Ekkor a piskótalap másik felét is lekvárral megkentem és rátettem a krém másik felét. A csokis lapot szintén lekentem lekvárral és a krémre fordítottam.

A felső lapot bevontam egy tábla ét-csokival, amit gőz felett felolvasztottam.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc