Asztória szelet hozzávalók:
A tészta hozzávalói
3 tojásos piskóta lap
csokis lap
15 deka Rama margarin
10 deka porcukor
35 deka liszt
2 egész tojás
2 kanál holland kakaópor
1 teás kanál szódabikarbóna
2-3 kanál tej
Krém hozzávalói
5 deci tej
1 vanília rúd kikapart közepe
2 kanál liszt
1 csg vaníliás pudingpor
15 deka Rama margarin
15 deka porcukor
sárgabarack lekvár
A tetejére
1 tábla csokoládé
2 kanál olaj
Asztória szelet elkészítése:
A csokis lap hozzávalóit összegyúrom, jól nyújtható tésztává. Kettő lapot sütök belőle.
A vaníliát a tejbe kikaparom és felforralom majd hozzáadom a pudinggal és lisztel tejben csomómentesre kevert masszát és besűrítem majd kihűtöm. A margarint a porcukorral géppel habosra kikeverem és összekeverem a kihűlt pudinggal. Majd összetöltöm a lapokat.
Alulra egy csokis lap kerül, amit sárgabarack lekvárral megkentem a lekvárra tettem a vaníliás krémet. A piskóta lapot szintén megkentem sárgabarack lekvárral és úgy fordítottam a krémre, hogy a lekváros fele kerüljön rá. Ekkor a piskótalap másik felét is lekvárral megkentem és rátettem a krém másik felét. A csokis lapot szintén lekentem lekvárral és a krémre fordítottam.
A felső lapot bevontam egy tábla ét-csokival, amit gőz felett felolvasztottam.
0 hozzászólás