Babapiskóta torta hozzávalók:
1 csomag babapiskóta
1/2 rumaroma
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás puding
4-5 evőkanál darált dió
mazsola ízlés szerint
1 l tej
6 evőkanál cukor
2 dl tejszín
1 csomag habfixáló
csokiöntet
Babapiskóta torta elkészítése:
1/2 l tejet felmelegítek, beleteszem a rum aromát, 3 evőkanál cukrot, és a vaníliás cukrot.
Miután összekevertem, fogok egy csatos tortaformát, a babapiskótát egyenként belerakom a rumos tejbe, és a tortaformába teszem. Az oldalainál felállítom (ez lesz a széle), középen pedig szorosan egymás mellé lefektetem. Rászórom a beáztatott mazsolát, diót és a csokiöntetet.
A megmaradt cukorból és tejből elkészítem a vaníliás pudingot. Forrón ráöntöm a babapiskótára, és hűlni hagyom.
A tejszínt az előírásoknak megfelelően elkészítem, hozzáadom a habfixet – majd beteszem a hűtőbe, mert jobb hidegen dolgozni vele. Ha a puding kihűlt, és a tejszín is lehűlt, ezekkel díszítem a tortát. Végül a kész finomságot beteszem a hűtőbe.
Csak másnap veszem le a kapcsot a tortaformáról.
0 hozzászólás