Babapiskóta torta hozzávalók:

1 csomag babapiskóta

1/2 rumaroma

1 csomag vaníliás cukor

1 csomag vaníliás puding

4-5 evőkanál darált dió

mazsola ízlés szerint

1 l tej

6 evőkanál cukor

2 dl tejszín

1 csomag habfixáló

csokiöntet

Babapiskóta torta elkészítése:

1/2 l tejet felmelegítek, beleteszem a rum aromát, 3 evőkanál cukrot, és a vaníliás cukrot.

Miután összekevertem, fogok egy csatos tortaformát, a babapiskótát egyenként belerakom a rumos tejbe, és a tortaformába teszem. Az oldalainál felállítom (ez lesz a széle), középen pedig szorosan egymás mellé lefektetem. Rászórom a beáztatott mazsolát, diót és a csokiöntetet.

A megmaradt cukorból és tejből elkészítem a vaníliás pudingot. Forrón ráöntöm a babapiskótára, és hűlni hagyom.

A tejszínt az előírásoknak megfelelően elkészítem, hozzáadom a habfixet – majd beteszem a hűtőbe, mert jobb hidegen dolgozni vele. Ha a puding kihűlt, és a tejszín is lehűlt, ezekkel díszítem a tortát. Végül a kész finomságot beteszem a hűtőbe.

Csak másnap veszem le a kapcsot a tortaformáról.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc