Babapiskótás puding hozzávalók:

1 kg alma

100 g cukor

300 g babapiskóta

250 g vaníliakrém

Babapiskótás puding elkészítése:

Az almát meghámozzuk, felszeleteljük, megszórjuk cukorral, majd egy edényben 10 percre a sütőbe tesszük. Lekvár lesz belőle.

Egy sütőformába teszünk egy réteg, darabokra tört babapiskótát, rá egy réteg almalekvárt, majd megismételjük a folyamatot.

Egy edényben vaníliakrémet készítünk: 1 liter tejhez hozzáadunk 6 tojást, egy fél vaníliarudat, 50 g lisztet és 100 g cukrot.

Állandó keverés mellett addig főzzük, amíg a puding jól besűrűsödik, majd ráöntjük az alma-piskóta rétegekre. Az egészet megszórjuk cukorral, és közepes tűzön 15 percig sütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc