Bableves csomborral hozzávalók:

200-300 g bab

1 fej hagyma

2-3 sárgarépa

egy ág csombor

2-3 zellerlevél

Bableves csomborral elkészítése:

A babot legalább 12 órát langyos vízbe áztatjuk, hogy megpuhuljon. Másnap hideg vízben feltesszük főni. Mikor a bab elkezd repedezni, megsózzuk. Fövés közben hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a csombort, a zellert és a vékony csíkokra vágott répát.

Mikor a bab megfőtt, a negyedét kivesszük és átpasszírozzuk egy szűrőn, visszatesszük a levesbe. Főzés közben nem kell megkavarni. Aki szereti, tehet bele egy csésze paradicsomlét, hogy megszínezze, és savanykás ízt kölcsönözzön a bablevesnek.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc