Bablos csorba hozzávalók:
250 g fehér bab
1 nagy fej hagyma
1 – 2 sárgarépa
1 kisebb zeller
1 nagyobb burgonya
2 kövér paprika
2 paradicsom
3 evőkanál olaj
100 g levestészta
lestyán
zöldpetrezselyem
zeller levél
só, bors
Bablos csorba elkészítése:
Előző este vízbe áztatjuk a babot. Másnap leöntjük a vizet, és hideg vízben feltesszük főni. Mikor felfőtt leöntjük a vizet, meleg vizet öntünk rá, és újra feltesszük a tűzhelyre. Megismételjük a procedúrát, és utána megfőzzük a babot.
Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a kockákra vágott zöldségeket, valamint a megpucolt és karikákra vágott paradicsomot. Ha szükséges, pótoljuk a vizet és addig főzzük, amíg a zöldségek megfőnek. Beletesszük a levestésztát, és még 5 percig főzzük.
Beletesszük az olajat, a lestyánt, a zeller leveleket és a zöldpetrezselymet, ízlés szerint sózzuk és hagyjuk, hogy két-háromszor felforrjon.
Melegen tálaljuk, friss zöld petrezselyemmel megszórjuk.
0 hozzászólás