Babos tonhalsaláta hozzávalók:
salátalevél
konzerves fehérbab
olajos tonhal (konzerv)
olajbogyó
lilahagyma
szeletelt ecetes paprika díszítéshez (ha van)
1-2 evőkanál olívaolaj
citrom
Babos tonhalsaláta elkészítése:
Szűrd le a konzerves bab levét.
Tegyél egy tányérra salátaleveleket, és öntsd ezekre a babot és a tonhalat.
Díszítsd olajbogyóval, hagymakarikákkal és szeletelt ecetes paprikával. Locsold meg 1-2 evőkanál olívaolajjal.
Hagyd szobahőmérsékleten legalább 15 percig, hogy az ízek összekeveredjenek.
Megjegyzés: Ezt a salátát módosíthatod ízlés szerint. A tonhalat helyettesítheted szardíniával. A paprikát sült paprikával. A lilahagymát zöldhagymával. Nyáron adhatsz még hozzá kockára vágott uborkát.
Citrom vagy lime szükséges a felszolgáláshoz.
A receptet peruzele ajánlotta.
0 hozzászólás