Babos tonhalsaláta hozzávalók:

salátalevél

konzerves fehérbab

olajos tonhal (konzerv)

olajbogyó

lilahagyma

szeletelt ecetes paprika díszítéshez (ha van)

1-2 evőkanál olívaolaj

citrom

Babos tonhalsaláta elkészítése:

Szűrd le a konzerves bab levét.

Tegyél egy tányérra salátaleveleket, és öntsd ezekre a babot és a tonhalat.

Díszítsd olajbogyóval, hagymakarikákkal és szeletelt ecetes paprikával. Locsold meg 1-2 evőkanál olívaolajjal.

Hagyd szobahőmérsékleten legalább 15 percig, hogy az ízek összekeveredjenek.

Megjegyzés: Ezt a salátát módosíthatod ízlés szerint. A tonhalat helyettesítheted szardíniával. A paprikát sült paprikával. A lilahagymát zöldhagymával. Nyáron adhatsz még hozzá kockára vágott uborkát.

Citrom vagy lime szükséges a felszolgáláshoz.

A receptet peruzele ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc