Baconos halfilé citromos majonézzel és spárgával hozzávalók:
4 200 grammos halfilé
2 ág rozmaring
2 citrom reszelt héja és facsart leve
őrölt fekete bors
10-12 szelet bacon vagy pancetta
oliva olaj
4 evőkanál majonéz
2 nagyobb csokor spárga
Baconos halfilé citromos majonézzel és spárgával elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Megszórjuk a halfiléket a citromhéjjal, az apróra vágott rozmaring levelekkel és a borssal. Só van a baconon, ezt ne tegyünk rá. Jól betekerjük a halfiléket a bacon szeletekbe. Egy sütőbe is helyezhető serpenyőben oliva olajat melegítünk. A tekercseket belehelyezzük a szebbik felével felfele. 1 percet sütjük. Ezután a sütőbe rakjuk ami legalább 15 perce melegszik.
Közben elkészítjük a lemon mayonaiset. 4 kanál majonézt (akár házi, akár bolti) összekeverünk egy kis borssal és a citromlével.
A spárgát ízlés szerint készítsük, főzhetjük vagy gőzfűrdőben is elkészíthtjük. Ha főzzük és szeretnénk hogy megmaradjon a színe akkor rögvest, amiután kész tegyük az egészet jeges vízbe.
Tálaláskor a halfile mellé teszünk egy csokor spárgát és leöntjük a majonézzel, kész is a csodás halétel.
A baconos halfilé citromos majonézzel és spárgával receptet Rebella ajánlotta.
0 hozzászólás