Bácskai csirkemáj hozzávalók:

60 dkg csirkemáj

2 db kisebb vöröshagyma

2 db nagyobb zöldpaprika

2 db paradicsom

4-5 evőkanál Vénusz olaj

só, őrölt bors ízlés szerint

1 mokkáskanál majoránna

1 púpozott kiskanál pirospaprika

fél csokor petrezselyemzöld

Bácskai csirkemáj elkészítése:

A májat nagyobb darabokra vágjuk.

A hagymát vékonyan felszeleteljük.

A paprikát összevágjuk.

Széles serpenyőben az olajon a hagymát üregesre sütjük, a paprikát belekeverjük, majd 1-2 perc múlva a paradicsomot is hozzáadjuk.

Megsózzuk, megborsozzuk, majoránnával és pirospaprikával fűszerezzük.

Közepes lángon kb. 10 percig sütjük tovább, amíg a máj meg nem puhul, és a leve a lecsóéhoz hasonló nem lesz.

Tálaláshoz meghintjük fölaprított petrezselyemlevéllel.

Tarhonya illik hozzá.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc