Bácskai csirkemell leves hozzávalók:

4 személyre:

400 g csirkemell

1 db vöröshagyma

50 g zsír

piros paprika

1000 ml csontleves

1 pohár tejszín

1 db tojás

1 db zöldpaprika

25 g liszt

60 g vaj

Bácskai csirkemell leves elkészítése:

Zsírban megpirítjuk a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát, meghintjük piros paprikával, felöntjük csontlével és belerakjuk a megtisztított csirkemelleket. Sóval ízesítjük és puhára főzzük.

Ezután a levesből kiemeljük a csirkemelleket, kicsontozzuk és metéltre vágjuk. Vajból, lisztből világos rántást készítünk, besűrítjük a levest és jól kiforraljuk.

A tűzről levéve leszűrjük, legírozzuk és montírozzuk.

Csészébe rakjuk a metéltre vágott csirkemellet, ráöntjük a levest és karikára vágott zöldpaprikával díszítjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc