Bácskai gombás rizs hozzávalók:

3-4 személyre

25 dkg rizs

15 dkg gomba

4 zöldpaprika

2 paradicsom

1 fej vöröshagyma

zsír vagy vaj

pirospaprika

majoranna

bors, só

Bácskai gombás rizs elkészítése:

Az apróra vágott hagymát kevés forró zsiradékon pirítsd sárgára, szórd meg pirospaprikával és add hozzá a megtisztított és apróra vágott gombát, a meghámozott és felkockázott paradicsomot, a felkarikázott zöldpaprikát, s az egészet párold néhány percig.

Akkor a leöblített, leszűrt rizst add a zöldséghez, tegyél bele majorannát, sózd, borsozd, öntsd fel 6 dl vízzel és az ételt párold puhára.

Adhatsz hozzá sült szalonnát is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc