Bajor eperfelfújt hozzávalók:

6 tojás sárgája

500 ml tej

175 g cukor

20 g zselatin (4 kis tasak)

250 ml tejszín

1 kg eper

Bajor eperfelfújt elkészítése:

Kikavarjuk a tojások sárgáját a cukorral, amíg mennyisége duplájára nő, majd hozzáadjuk a tejet és gőz fölött főzzük, amíg kissé megsűrűsödik.

A zselatint külön feloldjuk hideg vízben, aztán a keverékhez adjuk, amikor az még forró, majd hűlni hagyjuk.

Mixerrel összetörünk 700 g epret, hozzáadjuk a lehűlt keverékhez, majd beleöntjük a tejszínt és lassan kavargatjuk.

A keverék felét kerek formába öntjük, és egész eperszemeket teszünk a tetejére, hegyükkel lefelé. Ráöntjük a keverék másik felét és a szélét körben eperszeletekkel díszítjük, szintén hegyes végükkel lefelé.

Néhány órára a hűtőbe tesszük, legjobb, ha egyik napról a másikra.

Az édességet tálcára borítjuk, eperrel és csokoládéval díszítjük. Kevesebb eperrel is el lehet készíteni, és a szemeket kettévágva is lehet használni.

 

A receptet Amalia ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 100 perc