Bajor májgombócos marhahúsleves hozzávalók:

30 dkg borjú vagy marhamáj

10 dkg szalonna

1 fej hagyma

20 dkg zsemlevaj

3 tojás

1/4 l tej

bors

szerecsendió

majoránna

petrezselyem

metélőhagyma

1 evőkanál liszt

marhahúsleves

Bajor májgombócos marhahúsleves elkészítése:

A megtisztított és elkapart májhoz keverjük az apró kockákra vágott szalonnát és a finomra vágott, vajon üvegesre dinsztelt hagymát.

A kis kockákra vágott zsemlét vajon aranysárgára pirítjuk.

A tojásokat felverjük, majd a tejjel elkeverjük, és a zsemlére öntjük. Mikor már a tejet jól beszívta, hozzáadjuk a fűszereket, a májat, és végül a lisztet.

Jól összedolgozzuk a masszát.

Nedves kézzel gombócokat formálunk, lobogó marhahúslevesben kb. 15 perc alatt kifőzzük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc