Bajor tojásmártás hozzávalók:

4 tojássárgája

1 gerezd fokhagyma

3 dkg liszt

4 dkg vaj

2 evőkanál borecet

bors, só

Bajor tojásmártás elkészítése:

A tojásokat keverd simára a liszttel és a borecettel, majd sózd, borsozd. (Ha keverés közben lassan szitálod a lisztet a tojásba, akkor biztosan nem lesz csomós.)

Egy lábasban olvassz vajat, s tedd bele a megtört fokhagymát.

Amikor a vaj hólyagosodni kezd, öntsd bele a tojást és lassú tűzön, folytonosan kevergetve főzd krémsűrűségűre.

Ajánljuk párolt zöldséghez, főtt halhoz, bevert tojáshoz és hidegen is jó.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc