Bakacsók hozzávalók:

Tészta

6 tojás

12 kanál cukor

6 evőkanál forró víz

18 dkg dió

1 csomag sütőpor

6 evőkanál liszt

Krém

20 dkg vaj

20 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

1 adag feketekávé

1 tojás sárgája

csokoládé

rum

mazsola

Bakacsók elkészítése:

A tojássárgákat a cukorral, vízzel jól elkeverjük, hozzáadjuk a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és a keménnyé vert tojásfehérjét.

Kikent, lisztezett tepsiben közepes lángon sütjük.

A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral, a feketekávéval és a tojássárgával jól kikeverjük.

Ezzel a krémmel kenjük le a kihűlt tésztát.

A tetejére csokit reszelünk és rumba áztatott mazsolát szórunk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc