Bakláva hozzávalók:

1 csomag réteslap

600g darált dióbél

315g vaj
3 g fahéj (ízlés szerint több)
330 ml víz
280 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
165 ml méz
néhány kanál rózsaolaj

Bakláva elkészítése:

Melegítsd elő a sütőt 175 C fokra.

Olvaszd fel a vajat és kend ki vele a tepsit.

Keverd össze a diót a két kanál cukorral és a fahéjjal.

Vegyél két lapot és helyezd óvatosan a tepsibe, mert nagyon könnyen törik. Kend meg őket vajjal. Tedd ugyanazt a fél csomag réteslappal. Ezután tedd rá a diós tölteléket és kend el, hogy mindenhova jusson.

Ezt követően a előzőhöz hasonlóan vajazd meg a maradék lapot is, ezután pedig egy nagyon éles késsel szeleteld fel rombusz vagy téglalap alakúra a tésztát, végül öntsd rá a maradék vajat.

Előmelegített sütőben süsd 40-50 percet, amíg szépen megpirosodik a teteje.

Ezalatt a vizet, a cukrot, a mézet és a rózsaolajat főzd 20 percet, majd hagyd a szirupot kihűlni.

Vedd ki a baklávát a sütőből és öntsd rá szirupot.

Tálald hidegen.

A receptet sarah_nc ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc