Bakláva hozzávalók:
1 csomag réteslap
600g darált dióbél
315g vaj
3 g fahéj (ízlés szerint több)
330 ml víz
280 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
165 ml méz
néhány kanál rózsaolaj
Bakláva elkészítése:
Melegítsd elő a sütőt 175 C fokra.
Olvaszd fel a vajat és kend ki vele a tepsit.
Keverd össze a diót a két kanál cukorral és a fahéjjal.
Vegyél két lapot és helyezd óvatosan a tepsibe, mert nagyon könnyen törik. Kend meg őket vajjal. Tedd ugyanazt a fél csomag réteslappal. Ezután tedd rá a diós tölteléket és kend el, hogy mindenhova jusson.
Ezt követően a előzőhöz hasonlóan vajazd meg a maradék lapot is, ezután pedig egy nagyon éles késsel szeleteld fel rombusz vagy téglalap alakúra a tésztát, végül öntsd rá a maradék vajat.
Előmelegített sütőben süsd 40-50 percet, amíg szépen megpirosodik a teteje.
Ezalatt a vizet, a cukrot, a mézet és a rózsaolajat főzd 20 percet, majd hagyd a szirupot kihűlni.
Vedd ki a baklávát a sütőből és öntsd rá szirupot.
Tálald hidegen.
A receptet sarah_nc ajánlotta.
0 hozzászólás