Bakláva házi készítésű yufka lappal hozzávalók:

10 adaghoz

8 pohár liszt

1 tojás

3 pohár darált dió

1,5 pohár olvasztott margarin

2 pohár kukorica keményítő

½ kiskanál só

3,5 pohár porcukor

4 pohár víz

2 kanál citromlé

Bakláva házi készítésű yufka lappal elkészítése:

A vízben kavargatva olvaszd fel a cukrot. Az így kapott serbetből csöppents egy cseppet a körmödre. Ha se jobbra sem balra nem folyik le, akkor elkészült.

A lisztből, a tojásból és a sóból készítsd el a lapokat. Dagaszd addig, amíg puha tésztát kapsz, majd oszd közepes hagyma nagyságú adagokra. Az így kapott gombócokat (30) nyújtsd (ezt yufka lapnak nevezik) tepsi nagyságúakra. A yufka lapok kinyújtásához használd a keményítőt. Az olvasztott vajat keverd össze a margarinnal. Kend ki vele a tepsit. Tegyél a tepsibe egy yufka lapot, majd szórd meg darált dióval. Tégy hasonlóan a maradék lappal és a dióval is.

A lapok szélét, ami kilóg a tepsiből hajtsd be. Hosszába és szélibe is vágd fel a baklávát. A maradék vajat kend rá a bakláva tetejére és a behajtott végekre. Süsd pirosra a sütőben (25 perc). Hagyd kihűlni és öntsd rá a forró serbetet.

A sütemény fogyasztható, amint a serbet megkeménykedett.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc