Bakláva házi készítésű yufka lappal hozzávalók:
10 adaghoz
8 pohár liszt
1 tojás
3 pohár darált dió
1,5 pohár olvasztott margarin
2 pohár kukorica keményítő
½ kiskanál só
3,5 pohár porcukor
4 pohár víz
2 kanál citromlé
Bakláva házi készítésű yufka lappal elkészítése:
A vízben kavargatva olvaszd fel a cukrot. Az így kapott serbetből csöppents egy cseppet a körmödre. Ha se jobbra sem balra nem folyik le, akkor elkészült.
A lisztből, a tojásból és a sóból készítsd el a lapokat. Dagaszd addig, amíg puha tésztát kapsz, majd oszd közepes hagyma nagyságú adagokra. Az így kapott gombócokat (30) nyújtsd (ezt yufka lapnak nevezik) tepsi nagyságúakra. A yufka lapok kinyújtásához használd a keményítőt. Az olvasztott vajat keverd össze a margarinnal. Kend ki vele a tepsit. Tegyél a tepsibe egy yufka lapot, majd szórd meg darált dióval. Tégy hasonlóan a maradék lappal és a dióval is.
A lapok szélét, ami kilóg a tepsiből hajtsd be. Hosszába és szélibe is vágd fel a baklávát. A maradék vajat kend rá a bakláva tetejére és a behajtott végekre. Süsd pirosra a sütőben (25 perc). Hagyd kihűlni és öntsd rá a forró serbetet.
A sütemény fogyasztható, amint a serbet megkeménykedett.
0 hozzászólás