Bali paradicsomos kolbász hozzávalók:
2 nagy fej hagyma
50 dkg főző kolbász
5 dkg szalonna
12 dkg gombás paradicsomszósz
kechup
só, bors
oregano
vegeta
Bali paradicsomos kolbász elkészítése:
A hagymát szálasra szeleteljük, a kolbászt vékony karikára, a szalonnát apró kockákra vágjuk.
A szalonnát megolvasztjuk, a forró zsírba öntjük a hagymát, amit megfonnyasztunk, majd következik a kolbász, amit sötét barnára főzünk.
Közben összekeverjük a hozzávalókat, a kechupot csak akkor adjuk hozzá, ha nem elég sűrű a szósz. Ha a kolbász állaga jó, gyorsan hozzáadjuk a szószt. Csak egyet rottyantjuk (nehogy odaégjen)!
Ha túl sűrű a szósz kis vízzel, vagy csontlével a rottyanás előtt hígítható.
Nehéz étel, sok friss, finom kenyérrel fogyasztható.
0 hozzászólás