Banándesszert hozzávalók:
1 banán
2 dkg vaj
1 dkg mandula
1 evőkanák friss tejszín
1 evőkanál méz
negyed mokkáskanál mandulaaroma
fahéj – (csak, ha szeretjük az ízét)
Banándesszert elkészítése:
Személyenként 1 banánt hámozzunk meg, és 2 dkg vajban mindkét oldalát süssük néhány percig, hogy átforrósodjon. Vigyázzunk, hogy ne pirítsuk meg, mert akkor szétesik és elveszti a kellemes ízét. Rósejbnisütő kanállal, óvatosan forgassuk át.
Utána a serpenyőből kiemelve helyezzük a banánokat egy–egy lapos tányérra, majd a visszamaradt vajban, lassú tűzön, állandóan kevergetve pirítsunk aranysárgára személyenként 1 dkg mandulát. (A mandulát előzőleg forró vízben kb. 1 percig főzzük, és szűrőkanállal kiszedve rántsuk le róla a héját.)
Amikor a mandula megsült, keverjünk hozzá személyenként 1 evőkanál friss tejszínt, 1 evőkanál mézet és negyed mokkáskanál mandulaaromát.
Lassan melegítsük fel az öntetet (forralni nem szabad), és csurgassuk rá a banánok tetejére. Melegen tálaljuk. Hűtőszekrényben tároljuk. Másnap grillsütőben átmelegítve fogyaszthatjuk, de hidegen is nagyon finom.
0 hozzászólás