Banándesszert hozzávalók:

1 banán

2 dkg vaj

1 dkg mandula

1 evőkanák friss tejszín

1 evőkanál méz

negyed mokkáskanál mandulaaroma

fahéj – (csak, ha szeretjük az ízét)

Banándesszert elkészítése:

Személyenként 1 banánt hámozzunk meg, és 2 dkg vajban mindkét oldalát süssük néhány percig, hogy átforrósodjon. Vigyázzunk, hogy ne pirítsuk meg, mert akkor szétesik és elveszti a kellemes ízét. Rósejbnisütő kanállal, óvatosan forgassuk át.

Utána a serpenyőből kiemelve helyezzük a banánokat egy–egy lapos tányérra, majd a visszamaradt vajban, lassú tűzön, állandóan kevergetve pirítsunk aranysárgára személyenként 1 dkg mandulát. (A mandulát előzőleg forró vízben kb. 1 percig főzzük, és szűrőkanállal kiszedve rántsuk le róla a héját.)

Amikor a mandula megsült, keverjünk hozzá személyenként 1 evőkanál friss tejszínt, 1 evőkanál mézet és negyed mokkáskanál mandulaaromát.

Lassan melegítsük fel az öntetet (forralni nem szabad), és csurgassuk rá a banánok tetejére. Melegen tálaljuk. Hűtőszekrényben tároljuk. Másnap grillsütőben átmelegítve fogyaszthatjuk, de hidegen is nagyon finom.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc