Banánkenyér hozzávalók:
1½ csésze cukor
2 tojás
1 teáskanál citromlé
2 csésze liszt
½ teáskanál só
¼ csésze vagdalt dió
½ olvasztott margarin (110 g)
1-2 teáskanál vanília ízléstől függően
½ csésze aludttej vagy 2 teáskanál citromlé a friss tejbe
1 teáskanál szódabikarbóna
2 csésze villával összetört banán
Banánkenyér elkészítése:
Keverd össze a lisztet, a sót és a szódabikarbónát, majd tedd félre.
Egy másik edényben összekeverjük a többit, kivéve a diót és a banánt.
A masszához keverjük a félretette lisztet, majd a banánt és a diót.
Mindezt lehet mixerrel keverni vagy kanállal.
Lehet két kalács sütő tepsibe, tortaformába vagy nagy tepsibe tenni.
Közepes hőfokon sütjük körülbelül 50-60 percet.
Miután kész van hagyjuk állni, amíg teljesen kihűl, mert különben nyersnek tűnik majd.
Kitűnő reggelire vagy vacsorára vajjal megkenve, vagy magában desszertnek.
0 hozzászólás