Banánkenyér hozzávalók:

1½ csésze cukor

2 tojás

1 teáskanál citromlé

2 csésze liszt

½ teáskanál só

¼ csésze vagdalt dió

½ olvasztott margarin (110 g)

1-2 teáskanál vanília ízléstől függően

½ csésze aludttej vagy 2 teáskanál citromlé a friss tejbe

1 teáskanál szódabikarbóna

2 csésze villával összetört banán

Banánkenyér elkészítése:

Keverd össze a lisztet, a sót és a szódabikarbónát, majd tedd félre.

Egy másik edényben összekeverjük a többit, kivéve a diót és a banánt.

A masszához keverjük a félretette lisztet, majd a banánt és a diót.

Mindezt lehet mixerrel keverni vagy kanállal.

Lehet két kalács sütő tepsibe, tortaformába vagy nagy tepsibe tenni.

Közepes hőfokon sütjük körülbelül 50-60 percet.

Miután kész van hagyjuk állni, amíg teljesen kihűl, mert különben nyersnek tűnik majd.

Kitűnő reggelire vagy vacsorára vajjal megkenve, vagy magában desszertnek.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc