Banános csokitorta hozzávalók:
Lap
250 g liszt
2 kiskanál citromlében feloldott sütőpor
4 tojás
250 g vaj
250 g kristály cukor
3 evőkanál tej
1 csipet só
Krém
100 g tej csoki
3 érett banán
150 g vaj
5 evőkanál tej
450 g porcukor
75 g kakaó
Dekor
12 eper
50 g csoki
Banános csokitorta elkészítése:
A csokitortához előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A banánt és a csokit darabokra vágjuk. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Egy tortaformát kivajazunk és kibéleljük sütőpapírral. A vajat kikavarjuk cukorral. A tojásfehérjét külön felverjük, a tojássárgákat pedig hozzákavarjuk a vajas keverékhez. Hozzáadjuk a lisztet és sütőport, végül hozzákavarjuk a habosra vert fehérjét. A legvégén hozzáadjuk a tejet. a banánt és a csokit hozzákavarjuk a keverékhez. Két egyforma részre osztjuk a keveréket és két torta lapot sütünk belőle. Egyenként beleöntjük a torta formába és mindkettőt külön 30 percre betesszük a sütőbe.
Krém: a vajat kicsi tüzön megolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet, azután hozzákavarjuk a cukrot és kakaó port. Addig kavarjuk, míg fényes és krémes állaga lesz. Levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. Mixerrel kikavarjuk, hogy megvastagodjon. A tortalapokat kettőbe vágjuk (így négy torta lapunk lesz). A krém felével megkenjük a tortalapokat és egymásra helyezzük őket. A másik felével bevonjuk a tortát. A torta tetejét csokiba mártot eperrel díszitjük.
A banános csokitorta receptet Sava Laura ajánlotta.
0 hozzászólás