Banános csokitorta hozzávalók:

Lap

250 g liszt

2 kiskanál citromlében feloldott sütőpor

4 tojás

250 g vaj

250 g kristály cukor

3 evőkanál tej

1 csipet só

Krém

100 g tej csoki

3 érett banán

150 g vaj

5 evőkanál tej

450 g porcukor

75 g kakaó

Dekor

12 eper

50 g csoki

Banános csokitorta elkészítése:

A csokitortához előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A banánt és a csokit darabokra vágjuk. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Egy tortaformát kivajazunk és kibéleljük sütőpapírral. A vajat kikavarjuk cukorral. A tojásfehérjét külön felverjük, a tojássárgákat pedig hozzákavarjuk a vajas keverékhez. Hozzáadjuk a lisztet és sütőport, végül hozzákavarjuk a habosra vert fehérjét. A legvégén hozzáadjuk a tejet. a banánt és a csokit hozzákavarjuk a keverékhez. Két egyforma részre osztjuk a keveréket és két torta lapot sütünk belőle. Egyenként beleöntjük a torta formába és mindkettőt külön 30 percre betesszük a sütőbe.

Krém: a vajat kicsi tüzön megolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet, azután hozzákavarjuk a cukrot és kakaó port. Addig kavarjuk, míg fényes és krémes állaga lesz. Levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. Mixerrel kikavarjuk, hogy megvastagodjon. A tortalapokat kettőbe vágjuk (így négy torta lapunk lesz). A krém felével megkenjük a tortalapokat és egymásra helyezzük őket. A másik felével bevonjuk a tortát. A torta tetejét csokiba mártot eperrel díszitjük.

A banános csokitorta receptet Sava Laura ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 180 perc