Banánropogós hozzávalók:
2 érett banán
1 tojás
15-20 dkg liszt
1 dl tej
1 evőkanál cukor
2 evőkanál citromlé
1 csapott teáskanál sütőpor
csipetnyi só
olaj a sütéshez
a tetejére kevés porcukor
Banánropogós elkészítése:
A banánt meghámozzuk és villával összetörjük. Citromlével meglocsoljuk, és jól összekeverjük. Mély tálban a tojást a tejjel habosra felverjük, majd annyi lisztet keverünk hozzá, hogy a szokásos palacsintamasszánál kissé sűrűbb legyen.
Belekeverjük a porcukrot, a sót és a sütőport, végül beledolgozzuk a citromos banánt, és még 2 evőkanál olajat is hozzákeverünk. 15 percig hagyjuk állni. Közben bő olajat forrósítunk. Teáskanállal kis szabálytalan halmokat engedünk a forró olajba, és közepes lángon, gyorsan megsütjük.
A tésztamassza sülés közben nagyra nő. A megsült ropogósokról a felesleges olajat leitatjuk, és még forrón, porcukorral meghintve tálaljuk. (Vigyázat! A tésztában lévő cukor miatt hamar sül, nem szabad magára hagyni, nehogy megégjen!)
0 hozzászólás