Bánsági palacsinta hozzávalók:

12 híg palacsinta

víz

tojás

liszt

egy narancsnak a reszelt héja

sütőpor

vanília

25 dkg édes túró

6 tojás

16 evőkanál cukor

4 vaníliapor

Töltelék

a túró

5 evőkanál cukor

2 vaníliapor

a narancs reszelt héja

3 tojás sárgája

50 dkg tejföl

egy kevés porcukor

Vanília öntet

tejföl

2 vaníliapor

3 tojássárgája

5 kanál cukor

Bánsági palacsinta elkészítése:

Készítsünk palacsinta tésztát a hagyományos módon.

A vanília öntethez kikavarjuk a tejfölt 2 csomag vaníliaporral, 5 evőkanál cukorral és 3 tojás sárgájával, majd lassú tűzre főni tesszük. Amíg fő, töltsük meg a palacsintákat és helyezzük őket egy tepsibe, akár a töltött káposztát.

Amikor a mártás felfőtt, csorgassuk rá a palacsintára. Amíg a 6 tojás fehérjét felverjük habnak az utolsó 6 kanál cukorral, a tepsit tegyük forró sütőbe.

Amikor a habot felvertük, kivesszük a tepsit és rásimítjuk a habot úgy, hogy mindenütt egyforma réteget képezzen. Vissza tesszük a nagy lángon égő sütőbe és addig sütjük, amíg a habcsók aranyszínű nem lesz.

Amikor kész, meghintjük porcukorral és ráreszeljük a narancshéjat.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc