Barack süti hozzávalók:
egész tojás
1 pohár porcukor
1 pohár olaj
1 sütőpor (1 kiskanál ammónia)
egy citrom héja
vanília
400-500 g liszt
Krém
150-200 g vaj
25-50 g kakaó
4-5 kanál porcukor
Barack süti elkészítése:
Eldörzsöljük a tojást a cukorral, a sütőporral, vaníliával és a citromhéjjal. Miután a keverék homogénné válik, folyamatos keverés mellett lassanként hozzáadjuk az olajat, végül a lisztet.
A nem túl kemény tésztából diónyi nagyságú golyócskákat formázunk; törekedjünk arra, hogy egyforma nagyságúak legyenek. Tepsibe rakjuk őket, egymástól távol, és lassú tűzön 15-20 percig sütjük. Miután megsült, hagyjuk kihűlni, majd egy kiskanállal könnyedén kivájjuk a golyócskák közepét. Kettőt összeragasztunk, így elkészül a barack, azért, hogy minék élethűbb legyen, megfestjük őket.
A piros színt néhány vörös cékla megfőzésével nyerjük, a zöldet pedig spenót léből. Étkezési festéket is használhatunk.
Finoman megforgatjuk a festékes lében a barack mindkét oldalát, annyira, hogy picit benedvesedjen, majd azonnal kristálycukorba forgatjuk. Száradás után a gyümölcsöstálra tesszük, néhányukat zöld levéllel is díszíthetjük.
A sütemény krémhez összekeverjük a vajat, a kakaót és a porcukrot. Hozzáadunk kb. 3 adagot a barackok kivájása után maradt tésztából. Jól elkeverjük az egészet. Megtöltjük a fél barackokat, majd összeragasztjuk őket, így lesz belőlük egész.
0 hozzászólás