Barackos süti darált kekszből hozzávalók:

barack

200 g (darált vagy nem darált) háztartási keksz

80 g pörkölt erdei mogyoró

150 g olvasztott vaj

3 csomag zselatin

400 ml folyékony tejföl

5 evőkanál cukor

Barackos süti darált kekszből elkészítése:

Az érett barackokat meghámozzuk és kis darabokra vágjuk. A keményebb darabokat félretesszük, a puhábbakat mixerrel összetörjük, péppé keverjük.

Elmorzsolunk 200 g kekszet és összekeverjük 80 g darált pörkölt mogyoróval (tehetünk 50 g mogyorót és 50 g mandulát). Ezután hozzákeverjük az olvasztott vajat.

A levehető oldalú tortaformát kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük a kekszes keveréket, majd hűtőbe tesszük.

A zselatint feloldjuk a vízben, majd kevés barackpépet keverve hozzá a tűzre tesszük. Ezután a többi barackpéphez keverjük.

A tejszínt felverjük a 400 ml tejföllel, cukrot is adva hozzá. Amikor elkészül, fokozatosan hozzákeverjük a barackpépet, majd hozzátesszük a barackdarabokat is.

Kivesszük a hűtőből a tortaformát a keksszel és beleöntjük a tejszínes keveréket. Ezután néhány órára visszatesszük a hűtőbe. Miután jól lehűlt, eltávolítjuk a tortaforma oldalát és a felfújtat barackszeletekkel díszítjük.

A recepthez kevesebb tejszínt is használhatunk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc