Barackos süti darált kekszből hozzávalók:
barack
200 g (darált vagy nem darált) háztartási keksz
80 g pörkölt erdei mogyoró
150 g olvasztott vaj
3 csomag zselatin
400 ml folyékony tejföl
5 evőkanál cukor
Barackos süti darált kekszből elkészítése:
Az érett barackokat meghámozzuk és kis darabokra vágjuk. A keményebb darabokat félretesszük, a puhábbakat mixerrel összetörjük, péppé keverjük.
Elmorzsolunk 200 g kekszet és összekeverjük 80 g darált pörkölt mogyoróval (tehetünk 50 g mogyorót és 50 g mandulát). Ezután hozzákeverjük az olvasztott vajat.
A levehető oldalú tortaformát kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük a kekszes keveréket, majd hűtőbe tesszük.
A zselatint feloldjuk a vízben, majd kevés barackpépet keverve hozzá a tűzre tesszük. Ezután a többi barackpéphez keverjük.
A tejszínt felverjük a 400 ml tejföllel, cukrot is adva hozzá. Amikor elkészül, fokozatosan hozzákeverjük a barackpépet, majd hozzátesszük a barackdarabokat is.
Kivesszük a hűtőből a tortaformát a keksszel és beleöntjük a tejszínes keveréket. Ezután néhány órára visszatesszük a hűtőbe. Miután jól lehűlt, eltávolítjuk a tortaforma oldalát és a felfújtat barackszeletekkel díszítjük.
A recepthez kevesebb tejszínt is használhatunk.
0 hozzászólás