Báránybecsinált hozzávalók:

1 kg bárányhús

1 liter víz

1 répa

1 hagyma

1 petrezselyem gyökér

1 kanál vaj

1 kanál liszt

tárkony vagy kapor

Báránybecsinált elkészítése:

Vágjuk fel a bárányhúst és rakjuk sós vízbe főni. Amikor felfőtt, szedjük le a habot, majd adjuk hozzá a répát, a hagymát és a petrezselymet. Hagyjuk lassan főni és csak az edény ¾ részét fedjük le. Pirítsunk meg külön egy serpenyőben 1 kanál lisztet 1 kanál vajjal, majd öntsük le húslével. Hagyjuk még egy keveset főni. A lényeg az, hogy a szósz sima, tejföl szerűen sűrű legyen. Öntsük rá a szószt a húsra, aztán még hagyjuk egy keveset a tűzön.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc