Báránybecsinált II. hozzávalók:

1 kg bárányhús (például comb)

2 kanál liszt

1 kanál vaj

1 kanna tej

1 kanna zöldségleves

1 hagyma

1 zeller

Báránybecsinált II. elkészítése:

Szeleteld fel kis darabokra és mosd meg hideg vízben a húst, majd tedd oda főni sós vízbe a felszeletelt hagymával és a megpucolt, négybe vágott zellerrel együtt. Amint megfőtt, vedd ki, és helyezd egy tányérra.

Közben készítsd el a szószt: tegyél egy kanál vajat a serpenyőbe, adj hozzá 2 kanál lisztet, majd keverd jól össze és öntsd hozzá apránként a tejet.

Amint a keverék melegszik, úgy fog sűrűsödni, de a hús- vagy zöldséglevessel hígabbá teheted. Borsozd meg ízlés szerint.

A szószt hagyd főni 10 percig alacsony tűzön, azután pedig add hozzá a bárányhúst és főzd még egy keveset együtt.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc