Báránybecsinált II. hozzávalók:
1 kg bárányhús (például comb)
2 kanál liszt
1 kanál vaj
1 kanna tej
1 kanna zöldségleves
só
1 hagyma
1 zeller
Báránybecsinált II. elkészítése:
Szeleteld fel kis darabokra és mosd meg hideg vízben a húst, majd tedd oda főni sós vízbe a felszeletelt hagymával és a megpucolt, négybe vágott zellerrel együtt. Amint megfőtt, vedd ki, és helyezd egy tányérra.
Közben készítsd el a szószt: tegyél egy kanál vajat a serpenyőbe, adj hozzá 2 kanál lisztet, majd keverd jól össze és öntsd hozzá apránként a tejet.
Amint a keverék melegszik, úgy fog sűrűsödni, de a hús- vagy zöldséglevessel hígabbá teheted. Borsozd meg ízlés szerint.
A szószt hagyd főni 10 percig alacsony tűzön, azután pedig add hozzá a bárányhúst és főzd még egy keveset együtt.
0 hozzászólás