Bárányhús brüsszeli káposztával és szalonnával hozzávalók:

1 kg báránycomb

3 kanál olaj

1 fehérhagyma

4 cikk fokhagyma

2 rozmaring levél

Köret

600 gr brüsszeli káposzta

150 gr szalonna

Bárányhús brüsszeli káposztával és szalonnával elkészítése:

A húst megmossuk, a vizet hagyjuk róla lefolyni és kiterítjük. Megtisztítjuk a hagymát és fokhagymát. A húst megsózzuk, 2 cikk fokhagymát vékony lapokra vágunk és a húsra tesszük, a megmosott rozmaring levelekkel együtt.

Majd a húst feltekerjük, formát adunk neki és megkötjük. Elindítjuk a sütőt (előmelegítjük 160°C fokra). A fennmaradt hagymát és fokhagymát felvagdaljuk, egy tepsibe tesszük, rátesszük a húst, olajat és egy kis vizet öntünk rá, majd addig sütjük, míg meg nem puhul (kb 60-70 perc).

Gyakran meglocsoljuk, ha szükséges, vízzel felöntjük. Amíg a hús elkészül, elkészítjük a köretet.

A brüsszeli káposztát megtisztítjuk, kissé sós vízben 10 percig főzzük, leszűrjük és a már saját zsírjában megsült kockára vágott szalonnára tesszük. Sóval, borssal fűszerezzük és pár percig pároljuk.

A sült hússal együtt szolgáljuk fel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc