Bárányhús brüsszeli káposztával és szalonnával hozzávalók:
1 kg báránycomb
3 kanál olaj
1 fehérhagyma
4 cikk fokhagyma
2 rozmaring levél
Köret
600 gr brüsszeli káposzta
150 gr szalonna
Bárányhús brüsszeli káposztával és szalonnával elkészítése:
A húst megmossuk, a vizet hagyjuk róla lefolyni és kiterítjük. Megtisztítjuk a hagymát és fokhagymát. A húst megsózzuk, 2 cikk fokhagymát vékony lapokra vágunk és a húsra tesszük, a megmosott rozmaring levelekkel együtt.
Majd a húst feltekerjük, formát adunk neki és megkötjük. Elindítjuk a sütőt (előmelegítjük 160°C fokra). A fennmaradt hagymát és fokhagymát felvagdaljuk, egy tepsibe tesszük, rátesszük a húst, olajat és egy kis vizet öntünk rá, majd addig sütjük, míg meg nem puhul (kb 60-70 perc).
Gyakran meglocsoljuk, ha szükséges, vízzel felöntjük. Amíg a hús elkészül, elkészítjük a köretet.
A brüsszeli káposztát megtisztítjuk, kissé sós vízben 10 percig főzzük, leszűrjük és a már saját zsírjában megsült kockára vágott szalonnára tesszük. Sóval, borssal fűszerezzük és pár percig pároljuk.
A sült hússal együtt szolgáljuk fel.
0 hozzászólás