Bárányhús fehér mártással hozzávalók:

¾ kg bárányhús

1 kanál vaj

1 kanál liszt

1 hagyma

1 citrom

Bárányhús fehér mártással elkészítése:

A nyakpecsenye vagy a mellehúsa a legmegfelelőbb.

Darabold fel, öntsd le vízzel annyira, hogy ellepje, tedd bele a hagymát és a sót és hagyd hogy főjön.

Készíts fehér szószt egy kanál vajból és egy kanál lisztből. Hígítsd azzal a lével, amiben a hús főtt.

Folyamatosan kavargatva főzd pár percig, majd keverd bele a megfőtt húst.

Főzd még egy keveset, majd add hozzá a hámozott, magok nélküli citrom karikákat és csepegtess bele néhány cseppet a levéből.

Sütőben süsd össze őket.


Rizzsel tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc