Bárányhús lecsóval hozzávalók:

1/2 kg bárányhús

600 g krumpli

2 sárgarépa

1 petrezselyem

1 hagyma

2 kanál paradicsomlé

2 kanál vaj vagy zsír

1 kanál liszt

Bárányhús lecsóval elkészítése:

A megmosott és kicsontozott bárányhúst darabokra vágjuk, megsózzuk és serpenyőben megsütjük. Mikor már majdnem megsült, beszórjuk egy kanál liszttel.

Aztán egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a paradicsomlevet, felöntjük 2-3 pohár forró vízzel és megfelelő lángon párolni hagyjuk. 40-50 perc múlva (birka esetében 1-2 óra múlva) a húst egy kevésbé mély lábosba tesszük, hozzáadjuk a sárgarépákat, petrezselymet, hagymát, a megmosott, szeletekre vágott és megsütött krumplit, babérlevelet (1-2) és 6-8 borsszemet (vagy egy darabka csípős paprikát).

Mindezt a párolt hústól leszűrt szósszal összekeverjük és főni hagyjuk.

A bárányhúsos egytálételt apróra vágott petrezselyemmel vagy kaporral beszórt tálon szolgáljuk fel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc