Bárányhús zöld kaporral hozzávalók:

1 kg bárányhús

500 gr zöld kapor

1 hagyma

1 kanál liszt

fél citrom

1 csésze olaj

só, bors

Bárányhús zöld kaporral elkészítése:

A húst egyforma nagyságú darabokra vágjuk, többször is megmossuk és forró olajban megpirítjuk. Amikor a hús megpirult, a serpenyőbe (lábosba) apróra vágott hagymát teszünk, egy csésze vízzel felöntjük és a serpenyőt lefedjük.

Párolva főzzük, míg a hagyma üveges nem lesz. A kaprot megtisztítjuk, megmossuk és apróra vágjuk, a húst behintjük vele és még felöntjük vízzel.

Egy kanál lisztet összekeverünk egy kis hideg vízzel, a szószt az ételre öntjük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Az ételbe facsarjuk bele egy fél citrom levét és tegyük a serpenyőt a forró sütőbe.

Mikor a hús ehetővé válik, kivehetjük a serpenyőt a sütőből.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc