Bárányhús zöld kaporral hozzávalók:
1 kg bárányhús
500 gr zöld kapor
1 hagyma
1 kanál liszt
fél citrom
1 csésze olaj
só, bors
Bárányhús zöld kaporral elkészítése:
A húst egyforma nagyságú darabokra vágjuk, többször is megmossuk és forró olajban megpirítjuk. Amikor a hús megpirult, a serpenyőbe (lábosba) apróra vágott hagymát teszünk, egy csésze vízzel felöntjük és a serpenyőt lefedjük.
Párolva főzzük, míg a hagyma üveges nem lesz. A kaprot megtisztítjuk, megmossuk és apróra vágjuk, a húst behintjük vele és még felöntjük vízzel.
Egy kanál lisztet összekeverünk egy kis hideg vízzel, a szószt az ételre öntjük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Az ételbe facsarjuk bele egy fél citrom levét és tegyük a serpenyőt a forró sütőbe.
Mikor a hús ehetővé válik, kivehetjük a serpenyőt a sütőből.
0 hozzászólás