Báránykaraj karfiollal hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1 fej karfiol
60 dkg burgonya
60 dkg báránykaraj
2 evőkanál olaj
1 evőkanál kakukkfű
1 dl almabor
szemes bors, só ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma
Báránykaraj karfiollal elkészítése:
A hagymát karikákra vágjuk, a fokhagymát vékonyra szeleteljük. A burgonyát meghámozzuk, és sós vízben megfőzzük. Az olajat, a kakukkfüvet, ízlés szerint sót és a borsot összekeverjünk.
Ezzel kenjük be a bárányhúst, majd kiolajozott mély tepsibe rakjuk, és mellétesszük a karikára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Forró sütőben pirosra sütjük.
A sütés vége előtt 10 perccel a burgonyát is a hús mellé rakjuk. Közben a karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük, majd leöblítjük. A megsült húst alufóliára szedjük, és 15 percig állni hagyjuk.
A karfiolt és a burgonyát a tányér szélére rendezzük. Az almabort összekeverjük a hús sütőzsírjával, felforraljuk, hozzáadjuk az alufóliára csöpögött részt is, és ha szükséges, újrafűszerezzük. A bárányhúst a tányérok közepére tesszük, és a boros zsiradékkal meglocsoljuk. Kakukkfűvel díszítjük.
0 hozzászólás