Báránykaraj karfiollal hozzávalók:

1 fej vöröshagyma

1 fej karfiol

60 dkg burgonya

60 dkg báránykaraj

2 evőkanál olaj

1 evőkanál kakukkfű

1 dl almabor

szemes bors, só ízlés szerint

2 gerezd fokhagyma

Báránykaraj karfiollal elkészítése:

A hagymát karikákra vágjuk, a fokhagymát vékonyra szeleteljük. A burgonyát meghámozzuk, és sós vízben megfőzzük. Az olajat, a kakukkfüvet, ízlés szerint sót és a borsot összekeverjünk.

Ezzel kenjük be a bárányhúst, majd kiolajozott mély tepsibe rakjuk, és mellétesszük a karikára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Forró sütőben pirosra sütjük.

A sütés vége előtt 10 perccel a burgonyát is a hús mellé rakjuk. Közben a karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük, majd leöblítjük. A megsült húst alufóliára szedjük, és 15 percig állni hagyjuk.

A karfiolt és a burgonyát a tányér szélére rendezzük. Az almabort összekeverjük a hús sütőzsírjával, felforraljuk, hozzáadjuk az alufóliára csöpögött részt is, és ha szükséges, újrafűszerezzük. A bárányhúst a tányérok közepére tesszük, és a boros zsiradékkal meglocsoljuk. Kakukkfűvel díszítjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc