Báránysült gombaszósszal hozzávalók:
1 kg bárányhús
25 dkg gomba
1 hagyma
fél citrom
só, bors
1 csésze bor
apróra vágott zöldek
1 pohár tejföl
1 csésze olaj
Báránysült gombaszósszal elkészítése:
A húst megmossuk, szeletekre felvágjuk és forró olajban megpirítjuk.
Egy tányérra tesszük a hússzeleteket, ezután a hagymát és a gombát felaprítjuk, a megmaradt olajba tesszük és fedett edényben megpuhítjuk.
Miután a gomba meglágyult, hozzáadjuk a sót, borsot, az apróra vágott zöldeket és egy pohár fehérbort.
A húst az edényben lévő gombára tesszük és meleg vízzel felöntjük.
Gyenge tűzön addig hagyjuk párolódni, amíg a víz le nem fő és amikor majdnem készen van, az ételt citromlével savanyítjuk, esetleg köretként citromszeleteket használunk.
Meleg puliszkával és tejföllel tálaljuk.
0 hozzászólás