Báránysült gombaszósszal hozzávalók:

1 kg bárányhús
25 dkg gomba
1 hagyma
fél citrom
só, bors
1 csésze bor
apróra vágott zöldek
1 pohár tejföl
1 csésze olaj

Báránysült gombaszósszal elkészítése:

A húst megmossuk, szeletekre felvágjuk és forró olajban megpirítjuk.

Egy tányérra tesszük a hússzeleteket, ezután a hagymát és a gombát felaprítjuk, a megmaradt olajba tesszük és fedett edényben megpuhítjuk.

Miután a gomba meglágyult, hozzáadjuk a sót, borsot, az apróra vágott zöldeket és egy pohár fehérbort.

A húst az edényben lévő gombára tesszük és meleg vízzel felöntjük.

Gyenge tűzön addig hagyjuk párolódni, amíg a víz le nem fő és amikor majdnem készen van, az ételt citromlével savanyítjuk, esetleg köretként citromszeleteket használunk.

Meleg puliszkával és tejföllel tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc