Báránysült szalonnás kelbimbóval hozzávalók:

4 személyre

1 kg báránycomb

3 evőkanál olaj

1 fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

2 szál rozmaring

Köret

60 dkg kelbimbó

15 dkg húsos szalonna

Báránysült szalonnás kelbimbóval elkészítése:

A húst megmossuk, leszárítjuk, kiterítjük. A hagymákat megtisztítjuk. Megsózzuk a húst, 2 gerezd fokhagymát vékonyra szeletelünk, a húson a megmosott rozmaringlevelekkel együtt elterítjük. Összetekerjük, formázzuk, és megkötözzük.

A sütőt 160 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. Felszeleteljük a hagymát és a maradék fokhagymát, beletesszük egy tepsibe, ráhelyezzük a húst. Meglocsoljuk az olajjal, öntünk alá kevés vizet, és a sütőben puhulásig (kb. 60-70 perc) sütjük. Közben gyakran locsolgatjuk, ha szükséges, pótoljuk a vizet.

Amíg a hús sül, elkészítjük a köretet. Megtisztítjuk a kelbimbót, majd enyhén sós, forró vízbe tesszük, 10 percig főzzük. A szalonnát kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk. A kelbimbót leszűrjük, azonnal a szalonnára dobjuk. Sózzuk, borsozzuk, és lefedve pár perc alatt összepároljuk.

A megsült hús mellé tálaljuk.

1 adag: 789 kcal

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc