Bárányszeletek tejfölösen hozzávalók:

1 közepes méretű báránycomb

3-4 gerezd fokhagyma olaj

1 csésze tejföl

1 evőkanálnyi ecet

1 evőkanálnyi Worcestershire szósz

1/2 evőkanálnyi só

1/4 evőkanálnyi bors

1/4 evőkanálnyi pirospaprika

2-3 babérlevél

Bárányszeletek tejfölösen elkészítése:

Egy nagy serpenyőben hevíts kevés olajat, dobd bele a felkockázott bárányt, törd rá a fokhagymát, sózd, s addig keverd/forgasd, amíg a húsdarabok külseje körben meg nem pirul.

Ekkor szedd ki a húst, a visszamaradt zsiradékot pedig öntsd fel a tejföllel, az ecettel, a Worcestershire szósszal, sózd, borsozd és paprikázd, s lassú tűzön kevergesd, hogy a hússütésből visszamaradt pörzsanyagok feloldódjanak.

Végül ezt a mártást öntsd a húsra, add hozzá a babérleveleket, s az egészet forrald jól össze.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc