Barbecue csirkeszárnyak grillezett zöldségekkel hozzávalók:

2 személyre:

 

6-8 db csirkeszárny

alaplé v. húsleveskocka

chili

2 gerezd fokhagyma

2 evk. méz

0,5 dl eperszörp

1-2 dl ketchup

zöldsége – padlizsán, cukkini

grill fűszerkeverék

Barbecue csirkeszárnyak grillezett zöldségekkel elkészítése:

Ezt a barbecue szószt egy, a városunkban állomásozó, amerikai katona barátunktól lestem el, bár kicsit változtattam rajta. A kerti sütögetések alkalmával mindig nagy sikere van.

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, besózzuk, és egy főzőedényben fél húsleveskockával, 1 gerezd fokhagymával előfőzzük, de nem teljesen omlósra.

Közben a zöldségeket előkészítjük. A padlizsánt és a cukkinit felkarikázzuk, besózzuk, pihentetjük, majd lemossuk a levét. Beszórjuk a grillfűszerrel a felszeletelt, darabolt zöldségeket és olajat öntünk rá.

A szósz elkészítéséhez:

A serpenyőben a felaprított fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a mézet, az eperszörpöt, sziruposítjuk, majd ketchuppal felöntjük, megszórjuk ízlés szerint chilivel, és tovább sziruposítjuk.

A közben kihűlt csirkeszárnyakat egy tálban a szósszal összekeverjük. Előmelegített sütőben 200C°-on, rácson (alá tegyünk tepsit, amelyben ujjnyi víz van) 15 perc alatt mindkét oldalát pirosra sütjük (karamelizálódni fog).

A zöldségkeket grillserpenyőben megsütjük. Mindent frissen elkészítve tálalunk.

 

A grillezett csirkeszárnyak receptjét az Illatok a konyhámból blog szerzője ajánlotta!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc