Barbecue csirkeszárnyak grillezett zöldségekkel hozzávalók:
2 személyre:
6-8 db csirkeszárny
só
alaplé v. húsleveskocka
chili
2 gerezd fokhagyma
2 evk. méz
0,5 dl eperszörp
1-2 dl ketchup
zöldsége – padlizsán, cukkini
grill fűszerkeverék
Barbecue csirkeszárnyak grillezett zöldségekkel elkészítése:
Ezt a barbecue szószt egy, a városunkban állomásozó, amerikai katona barátunktól lestem el, bár kicsit változtattam rajta. A kerti sütögetések alkalmával mindig nagy sikere van.
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, besózzuk, és egy főzőedényben fél húsleveskockával, 1 gerezd fokhagymával előfőzzük, de nem teljesen omlósra.
Közben a zöldségeket előkészítjük. A padlizsánt és a cukkinit felkarikázzuk, besózzuk, pihentetjük, majd lemossuk a levét. Beszórjuk a grillfűszerrel a felszeletelt, darabolt zöldségeket és olajat öntünk rá.
A szósz elkészítéséhez:
A serpenyőben a felaprított fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a mézet, az eperszörpöt, sziruposítjuk, majd ketchuppal felöntjük, megszórjuk ízlés szerint chilivel, és tovább sziruposítjuk.
A közben kihűlt csirkeszárnyakat egy tálban a szósszal összekeverjük. Előmelegített sütőben 200C°-on, rácson (alá tegyünk tepsit, amelyben ujjnyi víz van) 15 perc alatt mindkét oldalát pirosra sütjük (karamelizálódni fog).
A zöldségkeket grillserpenyőben megsütjük. Mindent frissen elkészítve tálalunk.
A grillezett csirkeszárnyak receptjét az Illatok a konyhámból blog szerzője ajánlotta!
0 hozzászólás