Baromfi raguleves hozzávalók:
aprólék (belsőségek)
baromfi szárny és hát
2-3 tehéncsont
1 db sárgarépa
1 db petrezselyem gyökér
½ db paszternák
½ db zeller
2 evőkanál rizs
1 l savanyú káposztalé
1 csokor leostyán
só
½ l víz
Baromfi raguleves elkészítése:
A csontokat megmossuk, egy fazékban 1- 1 ½ órát főzzük majd leszűrjük.
A baromfidarabokat alaposan megtisztítjuk, majd a csontoktól maradt lébe, kevés sóval feltesszük főni.
A felszínen keletkezett habot folyamatosan eltávolítjuk, ezután hozzáadjuk a meghámozott, darabokra vágott zöldségeket.
Közepes lángon fedő alatt főzzük.
Amikor a hús majdnem megfőtt, hozzáadjuk a külön felfőzött káposztalevet.
Amikor a leves forrni kezd, hozzáadjuk a főtt rizset, keveset forraljuk még, majd levesszük a tűzről.
Ízlés szerint sózzuk és savanyítjuk, tetejére őrölt zöldfűszert szórunk.
0 hozzászólás