Baromfi raguleves hozzávalók:

aprólék (belsőségek)

baromfi szárny és hát

2-3 tehéncsont

1 db sárgarépa

1 db petrezselyem gyökér

½ db paszternák

½ db zeller

2 evőkanál rizs

1 l savanyú káposztalé

1 csokor leostyán

½ l víz

Baromfi raguleves elkészítése:

A csontokat megmossuk, egy fazékban 1- 1 ½ órát főzzük majd leszűrjük.

A baromfidarabokat alaposan megtisztítjuk, majd a csontoktól maradt lébe, kevés sóval feltesszük főni.

A felszínen keletkezett habot folyamatosan eltávolítjuk, ezután hozzáadjuk a meghámozott, darabokra vágott zöldségeket.

Közepes lángon fedő alatt főzzük.

Amikor a hús majdnem megfőtt, hozzáadjuk a külön felfőzött káposztalevet.

Amikor a leves forrni kezd, hozzáadjuk a  főtt rizset, keveset forraljuk még, majd levesszük a tűzről.

Ízlés szerint sózzuk és savanyítjuk, tetejére őrölt zöldfűszert szórunk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 150 perc