Bazsalikomos csirkemell rókagomba mártással hozzávalók:
4 szelet csirkemell
2 marék rókagomba
só
bors
bazsalikom
1 evk. méz
1-2 dl tejszín
1 evk fokhagymás krémsajt
chili
vaj
friss saláta – köretnek
Bazsalikomos csirkemell rókagomba mártással elkészítése:
A Bakony közelsége csodálatos lehetőséget nyújt a gombászásra. Szilárd barátom, aki az erdő szívében is él, küldött nekem frissen szedett rókagombát. Számomra az illata a sárgabarackhoz hasonlít, míg az íze inkább borsos és fűszeres. Ezért felhasználását tekintve, nem akartam elnyomni ezt a karakterességet.
A csirkemelleket besózzuk, bazsalikommal bedörzsöljük. A rókagombát megtisztítjuk, szárazra töröljük. Kevés vajon lepirítjuk kicsit a gombát, majd hozzáadjuk a mézet, és karamellizáljuk. Felöntjük tejszínnel, hozzáadjuk a krémsajtot, kevés sót, borsot és chilit. Összefőzzük.
Közben grillserpenyőn a melleket kisütjük, és elkészítjük a kívánt salátát. A húsokat megöntözzük a mártással és tálalhatjuk is.
Megjegyzés: Ezek a gombák apróbbak voltak, de ha nagyobbakat kapunk sem kell feldarabolni, egészben jobban kiélvezhető az íze.
A receptet az Illatok a konyhából blog szerzője ajánlotta!
0 hozzászólás