Bazsalikomos csirkemell rókagomba mártással hozzávalók:

4 szelet csirkemell

2 marék rókagomba

bors

bazsalikom

1 evk. méz

1-2 dl tejszín

1 evk fokhagymás krémsajt

chili

vaj

friss saláta – köretnek

Bazsalikomos csirkemell rókagomba mártással elkészítése:

A Bakony közelsége csodálatos lehetőséget nyújt a gombászásra. Szilárd barátom, aki az erdő szívében is él, küldött nekem frissen szedett rókagombát. Számomra az illata a sárgabarackhoz hasonlít, míg az íze inkább borsos és fűszeres. Ezért felhasználását tekintve, nem akartam elnyomni ezt a karakterességet.

A csirkemelleket besózzuk, bazsalikommal bedörzsöljük. A rókagombát megtisztítjuk, szárazra töröljük. Kevés vajon lepirítjuk kicsit a gombát, majd hozzáadjuk a mézet, és karamellizáljuk. Felöntjük tejszínnel, hozzáadjuk a krémsajtot, kevés sót, borsot és chilit. Összefőzzük.

Közben grillserpenyőn a melleket kisütjük, és elkészítjük a kívánt salátát. A húsokat megöntözzük a mártással és tálalhatjuk is.

Megjegyzés: Ezek a gombák apróbbak voltak, de ha nagyobbakat kapunk sem kell feldarabolni, egészben jobban kiélvezhető az íze.

 

A receptet az Illatok a konyhából blog szerzője ajánlotta!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc