Bazsalikomos márványsajtkrémmel töltött karalábé hozzávalók:

30 dkg márványsajtkrém

2-3 szál friss bazsalikom

2 db fehér karalábé

só, őrölt fehér bors

Bazsalikomos márványsajtkrémmel töltött karalábé elkészítése:

Először a karalábékat kettévágjuk és kiszedjük a belsejüket.

A kiszedett belsőt kicsire vágjuk és beletesszük abba a vízbe, amiben megfőztük a karalábékat.

Miután megfőttek, kirakjuk őket egy tányérra. Utána a sajtkrémet belerakjuk egy kis tálba.

A bazsalikomot apróra vágjuk és hozzáadjuk a sajthoz, egy kis tejszínt vagy natúr joghurtot adunk hozzá.

Beletesszük a sót és az őrölt fehérborsot is, és jól összekeverjük.

A fodros végű kinyomó zsákocskába tesszük és belenyomjuk a karalábé belsejébe.

A tetejére díszítésképpen fekete olivabogyót, mellé pedig fodros lila káposztát rakhatunk. Az olivabogyó mellé mentalevél is kerülhet.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc