Bazsalikomos márványsajtkrémmel töltött karalábé hozzávalók:
30 dkg márványsajtkrém
2-3 szál friss bazsalikom
2 db fehér karalábé
só, őrölt fehér bors
Bazsalikomos márványsajtkrémmel töltött karalábé elkészítése:
Először a karalábékat kettévágjuk és kiszedjük a belsejüket.
A kiszedett belsőt kicsire vágjuk és beletesszük abba a vízbe, amiben megfőztük a karalábékat.
Miután megfőttek, kirakjuk őket egy tányérra. Utána a sajtkrémet belerakjuk egy kis tálba.
A bazsalikomot apróra vágjuk és hozzáadjuk a sajthoz, egy kis tejszínt vagy natúr joghurtot adunk hozzá.
Beletesszük a sót és az őrölt fehérborsot is, és jól összekeverjük.
A fodros végű kinyomó zsákocskába tesszük és belenyomjuk a karalábé belsejébe.
A tetejére díszítésképpen fekete olivabogyót, mellé pedig fodros lila káposztát rakhatunk. Az olivabogyó mellé mentalevél is kerülhet.
0 hozzászólás