Beigli, a keletlen kalács hozzávalók:

5 kisebbhez vagy 3 nagyhoz:

1 kg liszt

4 tojássárgája

3 evőkanál zsír

200 g margarin

zsíros tejföl, amennyit felvesz

1/4 sütőpor citromlében feloldva

Töltelék 1

őrölt dió

rum

mazsola

vaníliás cukor

Töltelék 2

őrölt mák

tej

cukor

reszelt citromhéj

vaníliás cukor

mazsola

Beigli, a keletlen kalács elkészítése:

Készítsük el és gyúrjuk meg jól a könnyű tésztát, majd osszuk fel 5 egyenlő részre.

Töltelék

300 g őrölt diót főzzünk meg a a tejjel és cukorral, hogy krémet kapjunk, majd tegyünk bele ízlés szerint rumot, sok mazsolát és vaníliás cukrot. (2 tekercshez)

450 g finomra őrölt mákot főzzünk meg tejjel és cukorral, majd adjunk hozzá mazsolát, 2 citrom lereszelt héját és vaníliás cukrot. (3 tekercshez)

Nyújtsunk a tésztákból nagyon vékony lapokat, kenjük rájuk a diós, illetve a mákos krémeket, majd tekerjük fel. Tegyük őket tepsibe és kenjük meg tojással.

Ha szeretnénk, hogy a mazsolák egyenletesen legyenek elosztva, inkább szórjuk a krémre, miután bekentük a lapokat. Minél vékonyabbra nyújtjuk a lapokat, annál ízletesebb lesz a sütemény.

Tegyük be a 180 fokosra felmelegített sütőbe 1 óra 15 percre.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc