Beigli, a keletlen kalács hozzávalók:
5 kisebbhez vagy 3 nagyhoz:
1 kg liszt
4 tojássárgája
3 evőkanál zsír
200 g margarin
zsíros tejföl, amennyit felvesz
1/4 sütőpor citromlében feloldva
Töltelék 1
őrölt dió
rum
mazsola
vaníliás cukor
Töltelék 2
őrölt mák
tej
cukor
reszelt citromhéj
vaníliás cukor
mazsola
Beigli, a keletlen kalács elkészítése:
Készítsük el és gyúrjuk meg jól a könnyű tésztát, majd osszuk fel 5 egyenlő részre.
Töltelék
300 g őrölt diót főzzünk meg a a tejjel és cukorral, hogy krémet kapjunk, majd tegyünk bele ízlés szerint rumot, sok mazsolát és vaníliás cukrot. (2 tekercshez)
450 g finomra őrölt mákot főzzünk meg tejjel és cukorral, majd adjunk hozzá mazsolát, 2 citrom lereszelt héját és vaníliás cukrot. (3 tekercshez)
Nyújtsunk a tésztákból nagyon vékony lapokat, kenjük rájuk a diós, illetve a mákos krémeket, majd tekerjük fel. Tegyük őket tepsibe és kenjük meg tojással.
Ha szeretnénk, hogy a mazsolák egyenletesen legyenek elosztva, inkább szórjuk a krémre, miután bekentük a lapokat. Minél vékonyabbra nyújtjuk a lapokat, annál ízletesebb lesz a sütemény.
Tegyük be a 180 fokosra felmelegített sütőbe 1 óra 15 percre.
0 hozzászólás