Belga zöldségkrémleves hozzávalók:

4 személyre

1 csomó újhagyma

arasznyi póréhagyma

3 dkg házi vaj

1 liter átszűrt húsleves

3-4 db kisebb burgonya

1 csokor petrezselyem

1 dl házi tejföl

1 dl tejszín

só, késhegynyi őrölt fehérbors

csipetnyi piros édes nemes paprika

keményre főzött tojás (nem kötelező)

Belga zöldségkrémleves elkészítése:

Az újhagymákat és a póréhagymát megtisztítjuk, a zöld részeket félretesszük. A többit vékonyan felszeleteljük és a vajon megfuttatjuk. A levessel felengedjük és felforraljuk.

Közben a burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, kis kockákra felvágjuk és a leveshez adjuk. A felaprított petrezselymet is beleszórjuk és félig lefedve, kis lángon kb. 25 perc alatt puhára főzzük.

Hűlni hagyjuk, majd a tejszínnel simára kevert tejfölt is beleöntve turmixoljuk. Ha szükséges sóval, borssal ízesítjük és jégbe hűtjük.

Tálaláskor a zöldségleves tetejét leforrázott pórézölddel vagy metélőhagymával díszítjük és csipetnyi pirospaprikával meghintjük. Melegen is kínálhatjuk.

Férfiak számára is gyorsan elkészíthető étel. Az újhagyma zöld szárát ne dobjuk ki, mert alaposan megmosva és összeturmixolva ízesítőnek és színezőnek is jól használható.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 35 perc