Bélszínszeletek Rossini módra hozzávalók:

4-5 személyre

80 dkg tisztított bélszín

3 dkg só

1 g törött bors

15 dkg zsír

20 dkg libamáj

20 dkg gomba

5 db zsemle

2 dkg liszt

5 dl madeira-mártás

szalmaburgonya

szarvasgomba

Bélszínszeletek Rossini módra elkészítése:

A jól letisztított, lehártyázott középső bélszínrészt tíz egyenlő nagyságú darabra vágjuk, tenyerünkkel ütögetve kissé lelapítjuk, megsózzuk és borsozzuk. A libamájat tíz egyenlő szeletre vágjuk, tenyerünkkel kissé meglapítjuk, megsózzuk, mindkét oldalát lisztbe mártjuk.

Tíz darab gombának levágjuk a szárát, a fejét megmossuk, majd megszárítva sózzuk és lisztezzük. Öt meghámozott zsemléből 10 db 1-2 cm magas és 4 cm átmérőjű kerek szeletet szúrunk ki, és azok mindkét oldalát zsírban megpirítjuk.

Utána megsütjük a libamájat és a gombafejeket, majd ezeket egy kis lábasba téve, s kevés madeira-mártással leöntve melegen tartjuk. A hússzeleteket zsírban hirtelen mindkét oldalukon pirosra sütjük. (Nem sütjük át teljesen a szeleteket, így ha már véres lé szivárog belőlük, rögtön kivesszük a zsírból.)

Következőképpen tálaljuk: a tál oldalára bőven teszünk szalmaburgonyát, hosszában egymás mellé rakjuk a zsemleszeleteket, erre tesszük rá a félig sült hússzeleteket, utána ráhelyezzük a libamáj-szeletkéket, majd legfelülre a gombafejeket. Végül leöntjük kevés madeira-mártással és külön csészében is adunk mellé a mártásból. A gombafejek tetejére egy-egy vékony szeletke szarvasgombát is tehetünk.

Különleges és finom egytálétel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc