Bélszínszeletek Viktor Hugo módra hozzávalók:
4-5 személyre
80 dkg tisztított bélszín
2 dkg só
1 g törött bors
12 dkg zsír
10 db ajóka gyűrű
3 dl béarni mártás
5 db zsemle
hasábburgonya
Bélszínszeletek Viktor Hugo módra elkészítése:
A jól letisztított, lehártyázott középső bélszínrészt tíz egyenlő nagyságú darabra vágjuk, tenyerünkkel ütögetve kissé lelapítjuk, megsózzuk és borsozzuk. Öt meghámozott zsemléből 10 db 1-2 cm magas és 4 cm átmérőjű kerek szeletet szúrunk ki, és azok mindkét oldalát zsírban megpirítjuk.
A hússzeleteket zsírban hirtelen mindkét oldalukon pirosra sütjük. (Nem sütjük át teljesen a szeleteket, így ha már véres lé szivárog belőlük, rögtön kivesszük a zsírból.)
Tálalásnál a tál közepére helyezzük a zsemleszeleteket, rátesszük a bélszínszeleteket és azokat bevonjuk (berácsozzuk) sűrű béarni mártással, majd arra tesszük a kigöngyölt ajókagyűrűket.
Köretnek a tál két oldalára hasábburgonyát adunk.
0 hozzászólás