Birkahús zöldségtokánnyal hozzávalók:

500 g ürühús

600 g burgonya

2 répa

1 szál petrezselyemgyökér

1 fej hagyma

2 evőkanál paradicsomlé

2 evőkanál vaj, vagy zsír

1 evőkanál liszt

Birkahús zöldségtokánnyal elkészítése:

Az ürühúst (mell, vagy lapocka) megmossuk és kicsontozzuk, darabokra vágjuk, megsózzuk, és serpenyőben megsütjük. Amikor már majdnem puha, megszórjuk a liszttel.

Áttesszük egy lábasba, és hozzáadjuk a paradicsomlét, ráöntünk 2-3 pohár húslevest, vagy forró vizet, majd lefedve pároljuk közepes lángon.

Másfél-két óra múlva (bárányhús esetében 40-50 perc) a húst áttesszük egy kevésbé mély edénybe, és hozzátesszük a megtisztított, megmosott, szeletekre vágott és megsütött répát, petrezselyemgyökeret, hagymát és burgonyát, majd 1-2 babérlevéllrl és 6-8 szem borssal (vagy egy darabka csípőspaprikával) ízesítjük.

Ezt az egészet leöntjük a hús átszűrt levével és újból főni tesszük fél órára.

A kész ételt egy nagy tálra tesszük, és megszórjuk apróra vágott petrezselyem- vagy kaporlevéllel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 165 perc