Birkahús zöldségtokánnyal hozzávalók:
500 g ürühús
600 g burgonya
2 répa
1 szál petrezselyemgyökér
1 fej hagyma
2 evőkanál paradicsomlé
2 evőkanál vaj, vagy zsír
1 evőkanál liszt
Birkahús zöldségtokánnyal elkészítése:
Az ürühúst (mell, vagy lapocka) megmossuk és kicsontozzuk, darabokra vágjuk, megsózzuk, és serpenyőben megsütjük. Amikor már majdnem puha, megszórjuk a liszttel.
Áttesszük egy lábasba, és hozzáadjuk a paradicsomlét, ráöntünk 2-3 pohár húslevest, vagy forró vizet, majd lefedve pároljuk közepes lángon.
Másfél-két óra múlva (bárányhús esetében 40-50 perc) a húst áttesszük egy kevésbé mély edénybe, és hozzátesszük a megtisztított, megmosott, szeletekre vágott és megsütött répát, petrezselyemgyökeret, hagymát és burgonyát, majd 1-2 babérlevéllrl és 6-8 szem borssal (vagy egy darabka csípőspaprikával) ízesítjük.
Ezt az egészet leöntjük a hús átszűrt levével és újból főni tesszük fél órára.
A kész ételt egy nagy tálra tesszük, és megszórjuk apróra vágott petrezselyem- vagy kaporlevéllel.
0 hozzászólás