Birkahúsból készült arab leves hozzávalók:
1 kg birkahús
1 kg paradicsom
3-4 zöldpaprika
3-4 hagyma
2 kanál olaj
só, bors
vadmenta levél (nem kötelező!)
Birkahúsból készült arab leves elkészítése:
A hagymákat megtisztítjuk és felaprítjuk, majd 2 kanálnyi olajba megdinszteljük.
Amikor kissé megfonnyadt, hozzáadjuk a paradicsomot, amit előzőleg megmostunk, lehúztuk a héjját és kettévágtuk, a laskára vágott zöldpaprikát, sót, borsot ízlés szerint, és a vadmenta leveleket.
Amikor mindez megpuhult, felengedjük 2-3 liter vízzel és beletesszük a juhhúst.
Lassú tűzön főzzük. Ha a hús megpuhult, kivesszük, kockára vágjuk, egy tálba tesszük és a tetejére öntjük a levest.
Forrón, kifőzött cérnametéltel tálaljuk.
0 hozzászólás