Birkahúsból készült arab leves hozzávalók:

1 kg birkahús

1 kg paradicsom

3-4 zöldpaprika

3-4 hagyma

2 kanál olaj

só, bors

vadmenta levél (nem kötelező!)

Birkahúsból készült arab leves elkészítése:

A hagymákat megtisztítjuk és felaprítjuk, majd 2 kanálnyi olajba megdinszteljük.

Amikor kissé megfonnyadt, hozzáadjuk a paradicsomot, amit előzőleg megmostunk, lehúztuk a héjját és kettévágtuk, a laskára vágott zöldpaprikát, sót, borsot ízlés szerint, és a vadmenta leveleket.

Amikor mindez megpuhult, felengedjük 2-3 liter vízzel és beletesszük a juhhúst.

Lassú tűzön főzzük. Ha a hús megpuhult, kivesszük, kockára vágjuk, egy tálba tesszük és a tetejére öntjük a levest.


Forrón, kifőzött cérnametéltel tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc