Birsalmás csirke hozzávalók:

1 db kb 80 dkg-os csirke

4 birsalma

2 evőkanál olaj

1 evőkanál liszt

1 evőkanál Vegeta ételízesítő

2 evőkanál cukor

köretnek 20 dkg rizs

Birsalmás csirke elkészítése:

A jól megmosott csirkét feldaraboljuk, forró olajban kissé átsütjük, majd aláöntünk 4 dl vegetával ízesített vizet, és lefedve kis lángon puhára pároljuk. Közben a megmosott, magházától megszabadított birsalmát felszeleteljük és egy kevés, enyhén sós vízben puhára főzzük.

A cukorból meg a lisztből karamellmártást készítünk és a birsalmához adjuk. Végül a gyümölcsös mártást a csirkére öntjük és együtt 20 percig főzzük. Melegen, sós vízben párolt rizzsel tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc