Birssel töltött vadkacsa hozzávalók:

2 egész vadkacsa

15 dkg füstölt szalonna

5 dkg zsíradék

4 db birsalma

Birssel töltött vadkacsa elkészítése:

A vadkacsa darabokat megtisztítjuk, szalonnacsíkokkal gazdagon megtűzdeljük, sóval kívül-belül bedörzsöljük. A cikkekre vágott birsalmákat a kacsák belsejébe rakjuk, és a pecsenyét hústűvel összetűzzük.

Ezután tepsibe tesszük, és leöntjük a forró zsíradékkal. Alufóliával lefedve, közepes lángon negyven percig tároljuk.

A zsírjával sütés közben gyakran locsolgatjuk. Akkor van kész, ha puhára sült. Feldarabolás előtt pihentetjük. Tálaláskor a vadast leöntjük a pecsenyelével, párolt vöröskáposztával és sült krumplival tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc