Black Shaolin tőkehal hozzávalók:

3 fekete tőkehal törzs

1 doboz sör (500 ml)

50 ml szója szósz

Black Shaolin tőkehal elkészítése:

A hal törzseket, a sörrel és a szója szósszal leöntve lassú tüzön 1-2 órányit főzzük. A legnehezebb azt kibírni, hogy ne essünk neki a lábasnak az első 15 perc fővés után, mikor ínycsiklandozó illatokat kezd árasztani.

Számítottam arra, hogy a hús szétfő. De kellemesen meglepődtem mikor láttam, hogy a hús kemény maradt, és az íze…az ellenálhatatlan volt. A kesernyés sör és a forrásban levő szója umami íze egy isteni kombinációt képez.

A szokásoknak ellentmondva, semmiféle fűszert nem használtam. Igaz, hogy szándékoztam, de az a kellemes illat, majd az az ellenállhatatlan íz meggyőzött arról, hogy ez szentségtörés lenne.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc