Bobotie (Fűszeres bárányhúsos egytál tojásos mártással) hozzávalók:

Alapkeverék

2 vastag szelet hámozott kenyér

250 ml tej

2 vöröshagyma

25 ml olaj

3 nagy gerezd zúzott fokhagyma

8 ml őrölt gyömbér

25-50 ml curry por

12,5 ml lágy sárgabaracklekvár

1 nagy felvert tojás

50 ml tejszín

1 kg főtt darabolt bárányláb

25 ml citromlé

2 citrom héja

12 szem hámozott darált mandula

8 friss citromlevél vagy 4 babérlevél

őrölt paprika

A tetejére

3 nagy felvert tojás

375 ml tej

2 ml kurkuma

őrölt csípős paprika

Bobotie (Fűszeres bárányhúsos egytál tojásos mártással) elkészítése:

A hagymát aranysárgára pirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a gyömbért és a curryt. 2-3 percig kevergetjük (ha letapadna, kevés vizet öntünk alá), majd hozzáadjuk a lekvárt, jól összekeverjük, s a tűzről levéve hagyjuk kihűlni.

A kenyérszeleteket beáztatjuk a 250 ml tejbe, majd egy villával péppé zúzzuk.

A tojást felverjük, beleöntjük a tejszínt, sózzuk, paprikázzuk.

Egy keverő tálban összedolgozzuk a húst a tejes kenyérpéppel, a lekváros hagymával, majd a tejszínes tojással, s végül belekeverjük a citromlevet és a reszelt citromhéjat.

Egy tepsit kikenünk margarinnal, s belesimítjuk a húsos masszát. A tetejét meghintjük a mandulával, majd ráfektetjük, s belenyomkodjuk a citromleveleket.

160 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Ezalatt felverjük a tetejére szánt tojásokat, hozzáadjuk a tejet és a kurkumát, sózzuk, paprikázzuk, majd ezt a keveréket a félig sült masszára öntjük.

A sütőbe visszatéve további 25-30 percig sütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc