Bodzaszörp hozzávalók:

35-40 db. virágzó bodzatányér (nem tetves!)

2 liter víz

3 kg kristálycukor

10 dkg citromsav

1 egész citrom

1 mokkáskanál Na-benzoát (Ez a mennyiség 5 liter szörp készítéséhez elegendő.)

Bodzaszörp elkészítése:

A bodzaszörphöz összekeverjük a vizet a cukorral, hozzáadjuk a citromsavat és a Na-benzoátot, majd beletesszük a bodzavirágokat (megmosni nem szabad őket).

A citromot felszeleteljük és hozzáadjuk a többihez. Végül az egészet öszekeverjük, egy hétig állni hagyjuk, néha megkevergetjük.

Egy hét múlva (amikor a cukor teljesen elolvadt) leszűrjük.

A bodzaszörp vízzel hígítva fogyasztható, sokáig eláll.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc